Promemoria 2023

Välkommen till Göteborg Porterfestival 2023.
Vi hoppas att du kommer att få en trevlig upplevelse, och lämnar nedan lite information för att underlätta ditt besök på festivalen.

Öppettider

Festivalen öppnar 12.00 och stänger 21.00.
Sista insläpp är 19.00 och sista servering sker 20.45.

Entré
Kassorna i lobbyn öppnar 11.30 och stänger 19.00. Här hämtar man ut glas, Portersortimentsblad och ett kuvert med entrébiljett, samt eventuellt förbetalda smakprovskort och evenemangsbiljetter. Du går till den kassa som matchar första bokstaven i ditt efternamn.

Det är lite trångt i lobbyn, så vi ber er att lyssna på instruktioner och bilda köer som inte hindrar andra hotellgäster att komma fram. Det kan vara lite besvärligt, framför allt under den första timmen.

Kassor

På våning 2 finns två kassor där man, förutom nya smakprovskort, kan köpa tidigare festivalers snygga funktionärströja, ytterligare porterglas samt penna/öppnare. En kassa finns i vårt sekretariat i bortre ändan av restaurangen. Här säljer vi även överblivna biljetter till evenemangen. Den andra kassan ligger mellan Klippanbaren och restaurangen. I den finns även möjlighet att köpa portersmycken.

Garderob
Möjlighet för dig att hänga av dig ytterkläder finns i lobbyn på vån 1 och i loftgången på vån 2. Vi har ont om plats för detta, så dela gärna galge med någon bekant! Garderoberna kommer att vara obevakade, så lämna inga värdesaker här!

Barer
Carnegiebaren på vån 3 har öppet 12.00-21.00.
Klippanbaren på vån 2 har öppet 12.00-20.00.
Lobbybaren på vån 1 öppnar senast 13.00 och stänger 20.00.
Festivalen stänger 21.00.

Sköljstationer
Sköljstationer finns i Klippanbaren på vån 2 (en i varedera rummet) och utanför Carnegiebaren på vån 3. Möjlighet finns också att skölja glas på toaletterna. Försök att söla så lite som möjligt!

Evenemang
Festivalen öppnas formellt 12.45 i Festivalbaren. Dessutom hålls ett antal föredrag och provningar, som finns presenterade på vår hemsida porterfestival.se. Överblivna platser bokas och betalas i sekretariatet, i bortre änden av restaurangen, på vån 2 . Först till kvarn gäller!

Omröstning
Röstsedel finns på baksidan av entrébiljetten. Möjlighet att lämna in röstsedlar finns på samtliga tre våningsplan. Omröstningarna stängs 18.00 och prisutdelning sker i Festivalbaren 20.00.

Förtäring
Hotell Waterfront serverar varm mat och annat i anslutning till restaurangen på vån 2 till festivalpris.
Hit kan du ta med ditt smakprovsglas med innehåll.

Restaurangen är öppen med sitt vanliga utbud. Här måste dock ditt smakprovsglas vara tomt.
Restaurangen är kontantfritt så där måste man betala med kort.

Dessutom kommer det att serveras ost, choklad, och ostron i anslutning till Carnegiebaren på vån 3.

Toaletter
Toaletter finns vid hissarna på vån 1, i anslutning till restaurangen på vån 2, samt vid spa-avdelningen på vån 3.

Rökning
Plats att röka finns utomhus, en bit utanför hotellets huvudingång. Det är inte tillåtet att ta med alkoholhaltiga drycker ut från hotellet.

Betalning
Tyvärr har vi ingen möjlighet att ta emot kort på festivalen och närmaste bankomater ligger långt från hotellet (Kusttorget ca 800m, samt Mariaplan ca 900m). Tänk därför på att ta med dig tillräckligt med kontanter för ditt besök på festivalen. Restaurangen är däremot kontantfritt så där måste man betala med kort.

Porter Porter!

Porter Drinkers Association, tillsammans med Svenska Ölfrämjandets Göteborgssektion önskar dig en fantastisk Porterfestival med nya smakupplevelser, och trevliga möten!

 

//  Göteborg Porterfestival