Anmälan 2017

Anmälan är tyvärr stängd för i år!


PM för Göteborg Porterfestival 18 november 2017

Välkommen till Göteborg Porterfestival 2015. Vi hoppas att du skall ha en trevlig upplevelse och lämnar nedan lite information.

Åldersgräns

Du skall ha fyllt 18 år för att bli insläppt på festivalen. Var beredd på att visa legitimation.

Kontanter

Tyvärr har vi ingen möjlighet att ta emot kort på festivalen och närmaste bankomat ligger långt från hotellet. Tänk därför på att ta med dig tillräckligt med kontanter för ditt besök på festivalen.

Smakprov

I entrébiljetten ingår tre smakprov à 5 eller 10cl och ett glas. Smakprovens storlek beror på tillgång och alkoholstyrka/pris. Extremt dyra sorter kan eventuellt serveras som ännu mindre smakprov. Ytterligare smakprovskort finns att köpa i kassorna på vån 2 och vån 3. Tyvärr kan vi inte garantera att alla sorter finns i tillräckliga smakprov för alla besökare. Vi försöker dock planera så att allt av en sort inte serveras med en gång, utan portioneras ut under festivalen. Vi ber ändå om överseende med att vissa sorter kan ta slut innan alla besökare hunnit prova dem.

Öppettider

Festivalen öppnar för besökare 12.00 och stänger 21.00. Sista insläpp är 19.00 och sista servering sker 20.45.

Hotellgäster

Besökande som löst sin entrébiljett via sin rumsbeställning på Hotel Waterfront får ut entrebiljetter och glas, tillsammans med eventuellt förbeställda smakprovskort och evenemangsbiljetter vid incheckningen.

Kassor

Kassorna i lobbyn på vån 1 öppnar 11.30 och stänger 19.00. Här hämtar man  ut glas och ett kuvert med entrébiljett samt eventuellt förbetalda smakprovskort och evenemangsbiljetter. Senare under dagen kommer man även att kunna köpa nya smakprovskort här. Det finns tre kassor och man går till den kassa som matchar första bokstaven i ens efternamn. Det är lite trångt i lobbyn, så vi ber samtliga att lyssna på instruktioner och bilda köer som inte hindrar andra hotellgäster att komma fram. Vi vet av erfarenhet att många kommer tidigt till festivalen, Vi jobbar på att det inte skall bli långa köer, men det kan vara lite besvärligt framför allt under den första timmen.

Till vänster om Klippanbaren på vån 2 finns en kassa som håller öppet 11.30-17.30, där vi säljer ytterligare smakprovskort.

På vån 3, jämte Festivalbaren, finns vårt sekretariat, där det också finns en kassa som håller öppet 12.00-20.00. Här kan man, förutom smakprovskort, också köpa restexemplar av förra festivalen fräcka funktionärströja, ytterligare glas samt samt penna/öppnare. Dessutom säljer vi här eventuellt överblivna biljetter till evenemangen.

Garderob

Möjlighet att hänga av sig ytterkläder finns i lobbyn på vån 1 och i loftgången på vån 2. Vi har ont om plats för detta, så dela gärna galge med någon bekant! Garderoberna kommer att vara obevakade, så lämna inga värdesaker här!

Festivalporter

Nytt för i år är att West Coast Bryggeri bryggt en festivalporter, som de bjuder samtliga besökare på. En kupong för detta finns i alla kuvert.

Barer

Festivalbaren på vån 3 har öppet 12.00-21.00.Klippanbaren på vån 2 öppnar 12.00 och stänger 20.00. Lobbybaren på vån 1 har öppet 13.00-20.00. Festivalen stänger 21.00 och då skall samtliga barer vara utrymda!

Sköljstationer

Sköljstationer finns i Klippanbaren på vån 2 (en i vardera rummet) och utanför Festivalbaren på vån 3. Möjlighet finns också att skölja glas på toaletterna. Försök att söla så lite som möjligt!

Evenemang

Festivalen öppnas formellt 12.45 i Festivalbaren. Dessutom hålls ett antal föredrag och provningar, som finns presenterade på vår hemsida porterfestival.se. Överblivna platser bokas och betalas i kassan på vån 3. Först till kvarn gäller! Lokaler anslås i sekretariatet.

Omröstningar

Ett antal omröstningar kommer att genomföras under dagen. Röstsedel finns på baksidan av entrébiljetten. Möjlighet att lämna in röstsedlar finns på samtliga tre våningsplan. Omröstningarna stängs 18.00 och prisutdelning sker i Festivalbaren 20.00.

Mat

Novotel serverar ett begränsat utbud av varm mat och annat i loungen intill restaurangen. Hit kan man ta med ditt smakprovsglas med innehåll. Dessa platser är begränsade och endast till för ätande gäster, medan de äter. Restaurangen är öppen med sitt vanliga utbud. Här måste dock ditt smakprovsglas vara tomt. Dessutom kommer det att finnas ost, choklad, lakrits och ostron till försäljning i vår mini-mässa som ligger jämte Festivalbaren.

Toaletter

Toaletter finns vid hissarna på vån 1, i anslutning till restaurangen på vån 2 samt vid spa-avdelningen på vån 3.

Rökning

Plats att röka finns utomhus, vid hotellets huvudingång. Det är inte tillåtet att ta med alkoholhaltiga drycker ut från hotellet.

Besökande organisationer

Förutom leverantörerna av porter och stout har vi också på plats:

Linnégatans Ostaffär, som säljer ostbrickor

Connaisseur, som säljer choklad och ett urval maltdryckslitteratur

Kouvolan Lakritsi, som säljer lakrits

Göteborgsostron, som säljer ostron

Svenska ölfrämjandet, som informerar om sin verksamhet