Nyheter 2013

När det är en det en dag kvar har vi 134 sorter. På årets Porterfestival kommer vi att slå rekord i antal serverade Porter & Stout.

Galatea som kommer tillsammans med Sigtuna och S:t Eriks ställer upp med hela 20 olika sorter till Porterfestivalen varav 16 är helt nya för festivalen! Detta gör att vi i dagsläget har fått klartecken på 104 sorter. Dessutom har ett antal leverantörer ännu inte svarat på vad de kommer att skicka till oss, så mer är på väg!

Många nyheter från Svenska småbryggerier. Den 25-26 oktober besökte festivalkommittén SMÖF och träffade bryggare från många nya småbryggerier som har svarta brygder vilka kommer att serveras den 16 november: Hernö Hantverksöl, Nääs Gårdsbryggeri, Nausta Bryggeri, U&ME Beer AB, Jädraås Bryggeri. Dessutom är produkter och bryggare från följande nya småbryggerier på väg: Brygghus 19, Klackabackens Bryggeri AB (Olof Olsson kommer), PangPang Brewery, South Plains Brewing Company(Jeffrey Scott Brown kommer), Stockeboda Gårdsbryggeri med flera!

De flesta av dessa har inte serverats i Göteborg tidigare!


Brooklyn Brewery kommer till Göteborg. Garrett Oliver presenterar svarta godsaker från New York och berättar hur det går med satsningen på Nya Carnegiebryggeriet i Stockholm. Bild från Brooklyn vid överlämnandet av vinnardiplomen från Göteborg Porterfestival 2011. Marc Rothausen, Garrett Oliver, Andrew Ety och Dan Moss.

DSC_1331


Malmö Brygghus kommer med Cacao Porter och Nonic Oyster Stout.


Klackabackens Bryggeri i Kristianstad kommer med sin Bourbon Porter.


Premiär för Porter från Ahlafors. På festivalen kommer bryggeriet strax utanför Göteborg, som varit i gång sedan 1996, att presentera sin första Porter!


Stronzo Brewing Co

Från Danmark kommer Kristian Strunge med Haket Imperial Stout.


Beerbliotek, årets kanske mest spännande nytillskott i den göteborgska bryggerivärlden medverkar självfallet. Det kommer dessutom att finnas två tillfällen under Porterfestivalen att besöka Beerblioteks bryggerilokal som är belägen i Carnegies gamla sockerbruk. Missa inte det!