För Besökare


PM för Göteborg Porterfestival 13:e november 2021, Quality Hotel Waterfront, Klippan 1, Göteborg.

Välkommen till Göteborg Porterfestival 2021. Vi hoppas att du skall ha en trevlig upplevelse och lämnar nedan lite information.

Åldersgräns

Du skall ha fyllt 18 år för att bli insläppt på festivalen. Var beredd på att visa legitimation.

Kontanter

Tyvärr har vi ingen möjlighet att ta emot kort på festivalen och närmaste bankomat ligger långt från hotellet. Tänk därför på att ta med dig tillräckligt med kontanter för ditt besök på festivalen.
Dock är Hotellet och Restaurangen kontantlöst!

Smakprov

I entrébiljetten ingår tio smakprov à 5 eller 10cl och ett glas. Smakprovens storlek beror på tillgång och alkoholstyrka/pris. Extremt dyra sorter kan eventuellt serveras som ännu mindre smakprov. Ytterligare smakprovskort finns att köpa på festivalen. Tyvärr kan vi inte garantera att alla sorter finns i tillräckliga smakprov för alla besökare. Vi försöker dock planera så att allt av en sort inte serveras med en gång, utan portioneras ut under festivalen. Vi ber ändå om överseende med att vissa sorter kan ta slut innan alla besökare hunnit prova dem.

Öppettider

Festivalen öppnar för besökare 12.00 och stänger 21.00. Sista insläpp är 19.00 och sista servering sker 20.45.

Hotellgäster

Besökande som löst sin entrébiljett via sin rumsbeställning på Hotel Waterfront får ut entrebiljetter och glaskupong, tillsammans med eventuellt förbeställda smakprovskort och evenemangsbiljetter vid incheckningen.

Garderob

Möjlighet att hänga av sig ytterkläder finns i lobbyn på vån 1 och i loftgången på vån 2. Vi har ont om plats för detta, så dela gärna galge med någon bekant! Garderoberna kommer att vara obevakade, så lämna inga värdesaker här!

Barer

Carnegiebaren på vån 3 har öppet 12.00-21.00.Klippanbaren på vån 2 öppnar 12.00 och stänger 20.00. Lobbybaren på vån 1 har öppet 13.00-20.00. Festivalen stänger 21.00 och då skall samtliga barer vara utrymda!

Sköljstationer

Sköljstationer finns i Klippanbaren på vån 2 (en i vardera rummet) och utanför Festivalbaren på vån 3. Möjlighet finns också att skölja glas på toaletterna. Försök att söla så lite som möjligt!

Omröstningar

Ett antal omröstningar kommer att genomföras under dagen. Röstsedel finns på baksidan av entrébiljetten. Möjlighet att lämna in röstsedlar finns på samtliga tre våningsplan. Omröstningarna stängs 18.00 och prisutdelning sker i Carnegiebaren 20.00.

Mat

Hotell Waterfront serverar varm mat och annat i loungen intill restaurangen till festivalpris. Hit kan man ta med sitt smakprovsglas med innehåll. Dessa platser är begränsade och endast till för ätande gäster, medan de äter.
Restaurangen är även öppen med sin vanliga á la carte menu under och efter festivalen. Här måste dock ditt smakprovsglas vara tomt. Dessutom kommer det att finnas ost, choklad, och ostron till försäljning i anslutning till Carnegiebaren på vån 3.

Toaletter

Toaletter finns vid hissarna på vån 1, i anslutning till restaurangen på vån 2 samt vid spa-avdelningen på vån 3.

Rökning

Plats att röka finns utomhus, vid hotellets huvudingång. Det är inte tillåtet att ta med alkoholhaltiga drycker ut från hotellet.

Besökande organisationer

Förutom leverantörerna av porter och stout har vi också på plats:

Linnégatans Ostaffär, som säljer ostbrickor

Connaisseur, som säljer choklad och ett urval maltdryckslitteratur

Ostron från Grebbestad

Svenska ölfrämjandet, som informerar om sin verksamhet